Méret tanácsadásra érkező vendégeimmel történő beszélgetéseink után rájöttem, hogy létezik egy kis félreértés a kosárméretekkel kapcsolatosan, pontosabban arról, hogy hogyan változnak a kosárméretek a melltartó hátméretének változásával. Kimerem jelenteni, hogy a legtöbb ember is tévhitben él ezzel a témával kapcsolatosan, ezért mai blogbejegyzésemben ezt a témát járom körül.

Az alapvető kérdés: a D kosár mérete eltérő-e 70D és 85D melltartóméretek esetén?

A válasz: IGEN. Hiszen a melltartó hátkörméretének (a szám) növelésével természetesen a kosár szélessége is növekszik, szépen ráülve a melltartó hátpántjára (gondolj csak bele, ellenkező esetben, ha ez nem így lenne, és a hátméretet növelnénk, de a kosárméret nem változna, a végén csak egy vékony csík fedné a melleinket). Tehát ha a barátnőd mérete 70D és Te 85D-s melltartót viselsz, akkor a Te melltartód, kosár méreted és így a melleid nagyobbak, mint a barátnődé. Ebből is látszik, hogy a mellek „nagyságának” meghatározásához nem elegendő a kosár méret ismerete, sokkal inkább a hátköreten múlik az egész.

Ez az oka annak, hogy néhány fehérnemű boltban az eladók, miután kifogyott az árukészletük abból a méretből, amit Te keresel, megpróbálnak Rád sózni egy olyan melltartót, melynek nem megfelelő a mérete. Mivel mind a hátkörméreteknek és a kosárméreteknek is van bizonyos fokú rugalmasságuk, ezért több mint valószínű, hogy ebben az esetben egy olyan melltartóval fogod elhagyni az üzletet, amely nem teljesen a Te méreted. Például tegyük fel, hogy a melltartó méreted 85D, de a kiválasztott melltartó már nincs ebben a méretben, ezért az eladó felajánlja, hogy próbáld fel a 90C-s modellt. Ebben több mint valószínű, hogy érezni fogod, hogy a melltartó hátpántja túl laza, de a kosárméret megfelelő, így azt a tanácsot fogod kapni, hogy kapcsold a melltartót a legbelső kapocsba és a probléma megoldva… És hidd el, 10-ből 9 alkalommal valószínűleg meg is vásárolják ezeket a melltartókat. A probléma ezzel csupán annyi eltekintve attól a ténytől, hogy ez a melltartó vélhetően sohasem lesz olyan kényelmes, mintha a megfelelő méretet választottad volna, hogy miután egy párszor felveszed és kimosod, a szövet egy kicsit megnyúlik (mely egy teljesen normális folyamat), de a melltartót nem fogod tudni beljebb kapcsolni, hiszen már eddig is a legbelső kapocsba kapcsoltad, így ezek után ezt a darabot már nem fogod tudni viselni, élettartama pedig a rossz méret választása miatt rohamosan lecsökken. És ezután mit fogsz gondolni magadban: nem érdemes jó minőségű melltartót venni, mivel 3 hónap után úgyis kinyúlik és nem tudom tovább hordani... Ismerős, ugye? Pedig jogos elvárás részedről, hogyha már egy szép összeget elköltesz egy jó minőségű fehérneműre, hogy az sokáig szolgáljon Téged, és a befektetésed sokszorosan megtérüljön! Ezt pedig csakis a helyes méret kiválasztásával tudod elérni.

Nagyobb méretekben még nagyobb hangsúly van a helyes melltartó méret kiválasztásában, hiszen egy rosszul megválasztott melltartó sok problémát hozhat magával. A nagyobb keblek nehezebbek is, így ha nincsenek megfelelően alátámasztva, az hát – és vállfájdalmakat okozhat. Egy szélesebb hátpánt nagy segítség lehet, hiszen elősegíti a megfelelő tartást és kényelmet nagyobb kosárméretek esetén is, csak úgy, mint a széles vállpántok, különösen, ha ezek még párnázottak is. Ezeknek a kritériumoknak többek közt tökéletesen megfelel webáruházunk két újdonsága a Fleur merevítős melltartó és a Josephine kollekció.

A fentiekből is látszik, hogy bármilyen modellt válassz is nagyon fontos (főképp nagy méretekben), hogy a megfelelő méretű melltartót válaszd. Ha nem vagy tisztában a méreteddel gyere el ingyenes méret tanácsadásunkra, ahol tapasztalt fehérnemű tanácsadónk segít Neked megtalálni a méreted és ellát néhány hasznos tanáccsal a lenyűgöző dekoltázs elérése érdekében. Ha nincs rá módod, hogy elgyere hozzánk, írj nekünk egy e-mailt vagy hívj minket és segítünk Neked! Több információért és jelentkezésért kattints ide: Személyes mérettanácsadás

Remélem, hamarosan találkozunk!

Adri

A Te személyes fehérnemű tanácsadód